CEHTA Centrul de Excelenţă în Horticultură
şi Tehnologii Agricole din Țaul
+373 251 61 431 Telefon

FormareAtelier de formare ”Crearea conținutului educațional digital cu ajutorul platformelor Wakelet ( realizarea lecțiilor și colecțiilor de informații) și VBoard ( tabla online interactivă cu funcții Video Audio, evaluarea cu ajutorul VBoard)”

În incinta Centrului de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul pe data de 04 ianuarie 2022 s-a desfășurat atelierul de formare ”Crearea conținutului educațional digital cu ajutorul platformelor Wakelet ( realizarea lecțiilor și colecțiilor de informații) și VBoard ( tabla online interactivă cu funcții Video Audio, evaluarea cu ajutorul VBoard)”. Participanții atelierului și-au format abilități de formare a unui portofoliu pe platforma Wakelet și deprinderi de utilizare a tablei interactive VBoard.
Formator: Țurcan MarianaAtelier de formare ”Utilizarea televizoarelor inteligente în procesul educațional”

Marți, 21 decembrie 2021 în incinta Centrului de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul s-a desfășurat atelierul de formare ”Utilizarea televizoarelor inteligente în procesul educațional”. Participanții atelierului și-au format deprinderi de utilizare a televizoarelor inteligente precum și modalitățile de integrare a acestora în procesul de predare-învățare.
Formator: Balica CristianAtelier de formare ”Utilizarea tablei interactive în procesul educațional”

Pe data de 03 septembrie 2021 în incinta Centrului de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul s-a desfășurat atelierul de formare ”Utilizarea tablei interactive în procesul educațional”. Participanții atelierului au fost familiarizați cu funcționarea tablei interactive și aplicațiile acesteia. Pe parcursul atelierului cadrele didactice și-au format deprinderile de lucru cu tabla interactivă și posibilitățile de utilizare a acesteia în cadrul orelor.
Formator național: Țurcanu AllaCurs de formare de scurtă durată ”Cultivator de legume și fructe”

CEHTA a dat startul primului program de scurtă durată pentru adulți – ”Cultivator de fructe și legume”. Beneficiari: cadre didactice implicate în proiectul Grădina școlară.
Secția formare continuă a fost organizată în cadrul proiectului UE DevRAM Partea I
Formatori: Serdeșniuc Aurel și Bordian VeraCurs de formare ”Dezvoltarea competențelor digitale ale cadrelor didactice”

În perioada 19-21 ianuarie 2021 ca parte a programului de formare de formatori Shift Edu și Pro Didactica ”Dezvoltarea competențelor digitale ale cadrelor didactice din învățământul profesional tehnic”, în incinta Centrului de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul s-a desfășurat cursul de formare ”Dezvoltarea competențelor digitale ale cadrelor didactice”.

Formator național: Țurcanu Alla
Vezi agendaAtelier de formare ”Utilizarea aplicațiilor TestMoz și Mentimeter pentru E-evaluare”

Joi, 26 noiembrie 2020 în incinta Centrului de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul s-a desfășurat atelierul de formare ”Utilizarea aplicațiilor TestMoz și Mentimeter pentru E-evaluare” ca parte a programului de formare de formatori Shift Edu și Pro Didactica ”Dezvoltarea competențelor digitale ale cadrelor didactice din învățământul profesional tehnic”. Participanții atelierului au creat teste pe platforma TestMoz și au realizat și derulat prezentări Mentimeter.

Formator național: Țurcanu Alla
Vezi agendaAtelier de formare ”Inițiere în utilizarea pachetului G Suite for Education”

Pe data de 29 septembrie 2020 în incinta Centrului de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul s-a desfășurat atelierul de formare ”Inițiere în utilizarea pachetului G Suite for Education”. Participanții atelierului și-au accesat noile conturi G Suite fiind familiarizați cu aplicațiile din pachetul G Suite.

Formator: Țurcanu AllaAtelier de formare ”Comunicarea digitală și managementul digital al clasei de elevi”

Sâmbătă, 5 septembrie 2020 în incinta Centrului de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul s-a desfășurat atelierul de formare ”Comunicarea digitală și managementul digital al clasei de elevi” ca parte a programului de formare de formatori Shift Edu și Pro Didactica ”Dezvoltarea competențelor digitale ale cadrelor didactice din învățământul profesional tehnic”. Participanții atelierului și-au format deprinderile de inițiere și gestionare a unei videoconferințe cu Google Meet și au creat clase virtuale cu Google Classroom.

Formator național: Țurcanu Alla
Vezi agenda


Curs de formare continuă ”Alfabetizarea digitală”

În perioada 24 – 28 iulie 2020 în conformitate cu Programul național de educație digitală pentru cadrele didactice din învățământul general și profesional tehnic în incinta Centrului de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul s-a desfășurat cursul de formare continuă ”Alfabetizarea digitală”. Participanții la curs și-au format deprinderile de utilizare a mijloacelor digitale pentru prelucrarea informației, și-au dezvoltat abilităților de a găsi, evalua, utiliza, distribui informația și de a perfecta prezentările electronice.

Formator local: Țurcanu Alla