


Tehnologia produselor alimentare
4 ani
Cu frecvență
Despre specialitate
Specialitatea 0721.3 ”Tehnologia produselor alimentare” are ca scop pregătirea specialiştilor competenţi, care să asigure executarea și dirijarea diferitor activități la întreprinderile de păstrare și prelucrare a producției agrohorticole: recepționarea materiei prime, analiza și controlul indicilor și parametrilor procesului tehnologic, dirijarea proceselor de producere, evaluarea calității produsului finit.
Absolvenții acestei specialități pot activa la întreprinderile de procesare a produselor agricole, ocupând funcţiile de tehnician-tehnolog, şef de secţie, maistru, conducător al subdiviziunii de producţie şi alte funcţii corespunzătoare, dar și la depozitele de păstrare a fructelor și legumelor. La fel aceștia se pot angaja în câmpul muncii în funcția de tehnician în industria alimentară, controlor produse alimentare, laborant la determinarea calității produselor agricole, laborant la analiza chimică, muncitor calificat etc.
Planul de învățământ, ediția 2023
Planul de învățământ, ediția 2024
Programa pentru examenul de calificare
Standard de calificare
Curricula specialității
Angajare
- Tehnician-tehnolog la diverse secții de prelucrare a fructelor și legumelor
- Laborant
- Maistru la depozitele de păstrare a producției fitotehnice, fructelor și legumelor
- Angajat la fabrică de zahăr, combinat de producere a uleiului, moară
- Administrator al propriei afaceri